Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Jeroen D’hoedt (CABW) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De ex-Europees Kampioen Veldlopen bij de junioren kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Jeroen D’hoedt loopt WK-limiet mis op KBC Nacht: ”Net niet goed genoeg” [interview]Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Na het WK in Beijing heb ik langer dan verwacht moeten rusten om die enkelblessure volledig te laten genezen. Niet lopen daar is dus wel de juiste keuze geweest denk ik achteraf gezien.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Graag had ik vandaag al aan de start gestaan, maar dat komt nog iets te vroeg. Mijn rentree is normaal voorzien voor in Roeselare. Ik ben alvast zeer hongerig!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Alles staat in het teken van Rio. De vorm evenaren van in 2013 – toen ik vierde werd op het EK – zal moeilijk zijn omdat we niet alleen bezig zijn met crosstrainingen maar ook al volop denken aan volgende zomer.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Moeilijk in te schatten hoe de rest zit. Op dit moment ben ik vooral bezig met mezelf! Ik breek er ook mijn hoofd niet over.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Justine Tinck (die ook bij  mijn trainer Dirk traint) is zeer goed bezig.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik moet nog een ploeg inschrijven maar hopelijk kan ik af en toe meestrijden voor de punten!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels