AC Meetjesland bij de vrouwen en Olympic Essenbeek Halle bij de mannen hebben de eerste Crosscupzeges op zak gestoken. In de Gentse Blaarmeersen wonnen beide trio’s het pleit bij de seniors.

Het was Rani Nagels die voor RESC met ruime voorsprong als eerste wisselde. AC Meetjesland had de zege voor een groot stuk te danken aan een bijzonder sterke eindrush van Louise Carton. Ze had het stokje als tweede gekregen van Zenobie Van Gansbeke. De nationale veldloopkampioene maakte in haar 3000m de voorsprong die Lore Tack voor Herentals bijeen had gelopen terug goed op Sofie Van AccomVeerle Dejaeghere finishte in de kleuren van AVR, vorig jaar primus, als derde nadat ze als achtste had afgelost met Barbara Maveau.

Bij de mannen deed OEH al van bij hun startloper, Thomas De Bock, een gooi naar winst. Hij wisselde als eerste en die andere youngsters, Simon Debognies en Isaac Kimeli, maakten de klus simpel af. Ook vorig jaar won OEH – toen eerder verrassend – bij de mannen. VAC legde beslag op het zilver nadat Alex Kibet vanuit een schijnbaar onhaalbare positie nog was teruggekeerd. Hij kreeg de stok van Dame Tasama, die kort geleden nog een operatie onderging en nog niet op zijn oude niveau acteerde. Het Brusselse RESC werd derde met een sterke Kim Ruell als slotloper. Hij remonteerde onder meer Dries Basemans die met DCLA vierde werd.

 

De uitslagen zullen hier raadpleegbaar zijn.