Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Stijn Garain (ACP) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 4 van het Belgisch kampioenschap veldlopen 2015 op de lange cross kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
*Een langdurige kuitblessure heeft mijn zomerseizoen volledig in het water laten vallen. Daardoor is de wintervoorbereiding met de nodige voorzichtigheid aangevat met als gevolg dat ik – vergeleken met andere jaren – een conditieachterstand heb.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De CrossCup-manches staan alvast op mijn wedstrijdkalender. De wedstrijd in Mol laat ik wellicht aan me voorbijgaan gezien de verstoorde conditieopbouw.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Mijn voornaamste ambitie bestaat eruit om tegen de CC-manche in Roeselare een aanvaardbaar niveau te halen en om na de jaarwissel opnieuw op kruissnelheid te kunnen lopen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Na zijn sterk zomerseizoen zal Bashir Abdi natuurlijk de te kloppen man zijn. Verder ben ik ook benieuwd naar de verdere progressie van mannen als een Isaac Kimeli en Thomas De Bock. Aangezien er ook een aantal concurrenten aan hun marathonavontuur zijn begonnen is het ook maar de vraag hoeveel deze gaan crossen. Ik denk ook dat een voorbereiding richting Rio of het EK in Amsterdam moeilijk te rijmen valt met het afwerken van de volledige CrossCup. Daarom kunnen we misschien na nieuwjaar wel een open strijd krijgen in het klassement en kunnen enkele outsiders mogelijks wel hun kans grijpen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Simon Debognies wordt de te kloppen man op de korte cross. Ook verwacht ik dat Steven Casteele weer enkele stappen gaat gezet hebben richting het winterseizoen en steeds meer vooraan zal meespelen inde lange cross. Niet echt de nieuwe namen, maar zekere twee mannen om in het oog te houden!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels