Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Kim Ruell (RESC) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De ex-Belgisch kampioen korte cross kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Mijn voorbereiding verliep niet super. De afgelopen weken was ik druk met vanalles bezig waardoor ik wat hier & daar trainingen heb moeten laten vallen. Ik hoopte in het begin van het seizoen reeds goed te zijn, maar het zal eerder naar het midden van het seizoen zijn!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De CrossCup-manches (lange cross) staan reeds gepland in mijn agenda, daarnaast bekijken we nog welke wedstrijden we eventueel nog kunnen inpassen.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Mijn eigen ambities zijn dezelfde als alle jaren: proberen niet gekwetst te raken en te genieten van onze sport. Ik besef ook ondertussen dat ik niet meteen grote wedstrijden zal winnen, maar laat ons hopen dat ik af & toe eens kort eindig!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik denk niet dat ik nog kan spreken van rechtstreekse tegenstanders. Dus: niets. Maar ik verwacht wel van alle anderen dat ze er een spannend seizoen van gaan maken. Ieder op zijn niveau, maar naar mijn mening zijn er meerdere heren aan elkaar gewaagd.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Jeroen Hendrikx wordt voor mij de revelatie. Hij zal sprongen maken die zelfs ik niet zal kunnen bijhouden!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Veerle Dejaeghere (AVR – 23m)
Kim Ruell (RESC – 15m)
* Franky Hernould (RESC – 11m)
* Lore Tack (ACHL – 10m)
* Karen Van Proeyen (ROBA – 9m) 
* Jeroen Hendrikx (LOOI – 8m)
* Laurens Vanderlinden (DCLA – 7
m)
* Valere Hustin (DAMP – 7m)
* Agnes Laurent (RESC – 6m)
* Aria Schouten (VMOL – 4m)

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik hoop elk jaar te winnen met mijn ploeg, maar toch valt het altijd wat tegen :-) Dit jaar heb ik gekozen voor de mix van trainingsmakkers, veel-lopers en enkele (opkomende) toppers, aangevuld met een aantal jongens die ik al vrij goed vond op Ekiden en andere wedstrijden.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels