Usain Bolt is in Peking wereldkampioen geworden op de 200 meter. De Jamaicaan won makkelijk voor zijn rivaal Justin Gatlin in 19″55. Bolt, die eerder deze week ook  de 100 meter won, begon meteen aan zijn ereronde maar zijn plezier werd toch even bedorven door een Chinese camerman…

De finale van de 200 meter werd zoals verwacht een herhaling van de 100 meter eerder deze week: een duel tussen Usain Bolt en Justin Gatlin. Het was uiteindelijk Bolt die opnieuw aan het langste eind trok. Hij had het nu wel een stuk makkelijker, bij het ingaan van de laatste rechte lijn had hij al een kleine voorsprong opgebouwd op Gatlin, daarna trok hij nog even door om dan de laatste 30 meter rustig uit te bollen. Bolt finishte in 19″55, goed voor de beste tijd van het jaar, Gatlin werd op ruime afstand tweede in 19″74. De Zuid-Afrikaan Anaso Jobodwana vervolledigde het podium. Hij liep 19″87, goed voor een nationaal record.

Na de aankomst begon Bolt, zoals gewoonlijk, aan zijn ereronde. De Jamaicaan weet als geen ander het publiek te bespelen. Maar wanneer een Chinese cameraman op een segway een foutje maakt is de pret bij Bolt toch even weg. Met een harde smak kuste de Jamaicaan het tartan, samen met de camerman. Bolt leek even pijn te hebben, maar liet achteraf weten dat alles goed met hem gaat en dat hij het de camerman niet kwalijk neemt. De video van het kleine ongelukje kan u hierboven bekijken.(beelden RAI)