De ochtendsessie kon al niet meer stuk nadat onze drie Belgen zich wisten te verzekeren van de volgende ronde in hun disciplines. Er kwamen echter nog twee kleppers aan de start van een wel heel speciale wedstrijd. De 800m gereserveerd voor journalisten kreeg de extreme meerkamper en commentator bij La Deux, Frédéric Xhonneux en Sporza-journalist Maarten Vangramberen aan de start.

Maarten Vangramberen kwam met grote ambitie én een weddenschap aan de start. Collega bij Sporza, Marc Willems, sloot namelijk één jaar geleden een weddenschap met Vangramberen. Als hij de dubbele baanronde kon afhaspelen in 2 minuten, dan bezorgde Willems hem zes flessen Brunello (een befaamde Italiaanse rode wijn). Vangramberen streed voor wat hij waard was, maar na de doorkomst aan de 400m werd al duidelijk dat die 2 minuten toch een tikkeltje te onrealistisch was. Hij kwam uiteindelijk als eerste in zijn reeks na 2’16″29 over de finish, waarmee hij de tiende tijd van alle deelnemers had. “Tonnen respect voor Maarten Vangramberen! De 6 flessen Brunello mogen binnenkort geleverd worden bij mij thuis. Ik had me voorgenomen dat Maarten even mocht ruiken van een geopende fles, gezien zijn geweldige prestatie ga ik soepel zijn : hij mag nu ook even proeven”, aldus Marc Willems op Facebook.

Frederic Xhonneux - Foto: Tomas Sisk
Frederic Xhonneux – Foto: Tomas Sisk

Frédérix Xhonneux vertegenwoordigde La Deux in dezelfde wedstrijd, weliswaar in een andere reeks. De man die het wereldrecord op de 20-kamp op zijn naam heeft staan, kwam aan de start met een aflossingsstok van Solidarity Athletics om aandacht te vestigen op het feit dat het Koning Boudewijnstadion niet mag worden afgebroken. Xhonneux soleerde naar winst in zijn reeks in een mooie 2’02″80. Hiermee moest hij enkel een Ierse collega van Jumping The Gun voorlaten én zorgde hij voor het eerste Belgische eremetaal op dit WK. Mooi voor Xhonneux én  dat tien jaar na zijn 14de plek in de tienkamp op het WK in Helsinki.