Op de Diamond League-seizoensopener in Doha heeft Elaine Thompson haar bloedvorm geëtaleerd. Op de 200 meter was er geen kruid gewassen tegen de Jamaicaanse, met 22″19 nam ze de maat van dichtste achtervolgster Dafne Schippers (22″45).

De koninginnen van de sprint moesten opboksen tegen een tegenwind van maar liefst 2,3 meter per seconde. Niet bepaald een cadeau, maar Thompson pakte het toch met veel allure uit. De tweevoudig olympisch kampioene snelde als eerste uit de bocht en gaf de overwinning niet meer uit handen. “Voor een eerste 200 meter van het seizoen is dit niet slecht”, gaf Thompson na de finish nog mee. Bekijk de racevideo van deze 200 meter hierboven.

Op het kortste sprintnummer bij de heren, de 100 meter, waren alle ogen gericht op Justin Gatlin. Hij kon niet profiteren van de afwezigheid van eeuwige rivaal Bolt en strandde op een vierde plaats met een relatief langzame 10″14. Ook sprintbelofte Andre De Grasse bleef onder de verwachtingen, hij kwam niet verder dan 10″21 en een vijfde plaats. Bij een tegenwind van 1,2 meter per seconde was de Zuid-Afrikaan Akani Simbine heer en meester, hij hield met 9″99 ervaren rot Asafa Powell (10″08) af. Bekijk de racevideo van deze 100 meter hieronder.