De deelname van de snelste twee mannen op aarde stond al vast, maar sinds vandaag weten we ook wie welke afstand zal lopen op de Memorial Van Damme op vrijdag 11 september. Ook gouden medaillewinnaars Yego, Barber en Ibarguën zijn er bij in Brussel.

Usain Bolt - Foto: Augustas Didzgalvis
Usain Bolt – Foto: Augustas Didzgalvis

Justin Gatlin komt in Brussel zijn leidersplaats op de 100m in de Diamond Race verdedigen. Usain Bolt kiest voor de 200m, de afstand waarop hij – niet toevallig vandaag pas – in Peking met ruime voorsprong naar het goud snelde. Dat de twee heren elkaar mijden op het Brusselse tartan mag bovendien geen verrassing heten.

Ook het nieuwe Keniaanse speerwerpfenomeen Julius Yego, de verrassende winnaar in het polsstokspringen Shawnacy Barber en de Cubaanse gouden hinkstapspringster Caterine Ibarguën bevestigden hun aanwezigheid op de 39e AG Insurance Memorial Van Damme.

Meer info op www.aginsurance-memorialvandamme.be.