Arnaud Art heeft het vogelnest betreden. In de kwalificaties van het polsstokspringen gaat hij op zoek naar een finaleplaatsje. Daarvoor volstaat 5m70 zeker (officiële kwalificatiehoogte), maar wellicht zal 5m65 ook voldoende zijn voor de Belg.

Enkelen zijn aan hun competitie begonnen op 5m25, de meesten openen echter op 5m40. In die laatste groep ook Arnaud Art. Moeilijk begin voor de Luikenaar die woont en traint in Bordeaux. Hij mist op zijn openingshoogte, wat meteen de druk wat verhoogt. Ook zijn tweede poging gaat mis. Onmiddellijk rood alarm dus. Art blijft kalm en klaart in zijn derde poging 5m40.

 5m55: de geschiedenis herhaalt zich. Art mist zijn eerste poging op deze nieuwe hoogte en voelt de druk alweer lichtjes toenemen. Ook zijn tweede poging gaat mis. Rood alarm, alweer. Art móét over deze hoogte wil hij zich plaatsen, want meer dan twaalf atleten lukten deze 5m55 al. Ter kadering: Renaud Lavillenie is nog niet aan zijn competitie begonnen. Hij wacht tot de lat nog serieus wat centimeters hoger komt te liggen. In de tweede groep, die iets voorligt, zijn enkele atleten intussen al over 5m65 gegaan. Art faalt ook bij zijn derde poging op 5m55. De Belg troosteloos naar de uitgang van het Chinese toneel. Dit werd niet zijn toernooi.

Bekijk de uitslagen van het polsstokspringen hier.