Een jonge Belgische meerkamper heeft tijdens de Urban Pole Vault Series in Nederland een schedelbreuk opgelopen. Het betreft Guillaume Gobin, een atleet van Seraing atletiek die onlangs nog tweede werd op het BK voor junioren in het polsstokspringen. De wedstrijd werd na zijn onfortuinlijke val veranderd naar een demonstratie.

In Nederland heeft een Belgische meerkamper afgelopen zondag een wel zeer pijnlijke val gemaakt bij het polsstokspringen. In de Nederlandse stad Apeldoorn waagde junior Guillaume Gobin zich tijdens de opwarming net aan een hoogte van vier meter. Volgens de organisatie belandde zijn stok te dicht bij de mat waardoor hij teruggeslingerd werd. Gobin viel met zijn hoofd op de grond en liep daarbij zware verwondingen op.

Het verdict is hard. Op zijn facebook-pagina staat volgende diagnose te lezen: “Een gebroken sleutelbeen, hersenschudding en schedelbreuk. Het ruggenmerg en het zachte weefsel zijn niet beschadigd. Guillaume heeft veel rust nodig.” Aan de organisatie liet hij alvast weten volgend jaar weer mee te willen springen. Zo zie je maar dat polsstokspringen niet zonder gevaar is. De wedstrijd bij de mannen werd vervolgens afgelast. In plaats daarvan maakten de deelnemers enkele demonstratiesprongen.

De Urban Pole Vault Serieus is een driedaagse polsstokcompetitie waarbij er in drie verschillende steden wordt gesprongen. Apeldoorn was het sluitstuk van de driedaagse. Op dag één ging de 19-jarige Gobin nog over 4m45. De wedstrijden gaan steeds door in het centrum van de stad om het publiek te laten kennismaken met polsstokspringen.