De pintjes bier vlogen soepel het keelgat binnen de afgelopen twee dagen. Nadat Josh Harris het wereldrecord naar 4’56”2 bracht gisteren, deed de Canadees Lewis Kent daar vandaag nog een schepje bovenop. Hij kwam aan in 4’55”78 en zette één dag na Australiër Josh Harris een nieuw wereldrecord neer.

De Beer Mile is al lang geen onbekende meer in de atletiekwereld. De hype is nog niet volledig binnengedrongen in onze cultuur, maar de Australiërs, Canadezen en Amerikanen kunnen er wat van. Immers het oude wereldrecord stond op naam van de Amerikaan James Nielsen met 4’57”.

Een Beer Mile is heel eenvoudig: je moet ongeveer vier rondjes rennen en na elk rondje als bij de start een beker leegdrinken met minstens 5% alcoholpercentage. Wereldrecordhouder Lewist Kent heeft op de 1500m een persoonlijk record staan van 3’58”60.

Beide records zijn echter nog niet gehomologeerd. Eerder liep ook de Australiër James Hansen al 4’56”25 op de Beer Mile, maar dat werd dan later weer afgekeurd. Meer informatie over de Beer Mile vind je via deze link. Een racevideo van Josh Harris kan je hieronder terugvinden, dat van wereldrecordhouder Lewis Kent staat bovenaan.