Discuswerper Philip Milanov heeft weer van zich laten horen. De atleet van Atletiek Vlaanderen was al aan een uitstekend seizoen bezig, en pakte op de Meeting voor Mon opnieuw uit met fantastische worpen. In zijn vierde poging liet hij de discus vallen na 66m66, een persoonlijk record en verbetering van zijn nationale record (66m43). Toeval of niet maar het vorige record zette hij ook neer in Kessel-Lo, eind april dit jaar. Met deze prestatie kwalificeert hij zich ook voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.

Winst in Londen

Philip Milanov heeft er al een prachtige zomer opzitten. Eind april etaleerde hij al een mooie vorm: hij wierp het minimum voor het WK in Peking en zette met 66m43 een nationaal record neer. Ook daarna gooide hij nog hoge ogen. Hij won in Londen een meeting van het DL-circuit en werd even later ook nog eens nationaal kampioen.

Eindelijk kwalificatie voor Rio

Toch was het nog zoeken naar een ticket voor de OS. Aangezien zijn eerdere prestatie over de gevraagde 66m00 niet binnen de kwalificatieperiode viel, moest hij nog wachten tot vandaag voor zijn deelname aan de Olympische Spelen. Hij won op de Meeting voor Mon het discuswerpen met 66m66, bijna negen meter verder dan de Nederlander Stephan Dekker. Ook zijn laatste worp van 65m94 kan tellen. Met deze prestatie blijft hij negende staan op de wereldjaarlijst.

De uitslag van het discuswerpen kan u hier bekijken.