De Meeting voor Mon kondigde zich met een erg aantrekkelijke deelnemerslijst aan als een leuke avond. De weergoden waren de voorlaatste Flanders Cup van het seizoen goed gezind, op een soms iets te felle wind na, en het werd in Kessel-Lo dan ook een mooi kijkstuk dat zeer strak werd afgehandeld. Verschillende disciplines werden, vooral wat de Belgen betrof, een verhaal van net niet. Dat werd gelukkig gecompenseerd door een fantastische Philip Milanov en een resem topprestaties van atleten van over de hele wereld.

Michelle Jenneke -  Foto: Ruben Van den Berghe
Michelle Jenneke – Foto: Ruben Van den Berghe

De wedstrijd begon zoals steeds met het hamerslingeren. Plaatselijke topper Tim De Coster wierp een nieuw persoonlijk record van 62m64. Vanessa Sterckendries kwam tot een mooie 61m32 en Jolien Boumkwo verging het iets minder met 60m76. In de 200 meter bij de dames kwam een eerste keer een Borlée in actie. Olivia Borlée probeerde haar laatste WK-kans te grijpen, maar strandde met

23″35 vijftien honderdsten boven het minimum. De Griekse Ramona Papaioannou liep met 23″19 een nieuw stadionrecord. In het polsstokspringen bij de dames kwam de Nederlandse Rianna Galiart tot een nieuw stadionrecord van 4m40, onze landgenoten Fanny Smets en Chloé Henry kwamen tot respectievelijk 4m20 en 4m25. In één van de eerste disciplines in het hoofdprogramma kwam de Australische Michelle Jenneke met 13″10 eveneens tot een stadionrecord over 100 meter horden.

Geen WK-limiet voor Dylan Borlée - Foto: Tomas Sisk
Geen WK-limiet voor Dylan Borlée – Foto: Tomas Sisk

Om 18u20 was het de beurt aan de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en hun 400 meter. Alle drie liepen ze een eerder teleurstellende wedstrijd, waarbij Kevin aan het langste eind trok met 45″79. Jonathan werd vierde in 45″94 en Dylan vijfde in 46″19. Dylan Borlée komt dus niet individueel in actie op het WK in Peking. Antoine Gillet liep 46″72. In het polsstokspringen bij de mannen liet Nederlander Menno Vloon een erg knappe 5m45 optekenen. Thuisatleet Ben Broeders sprong over 5m30. De 800 meter bij de heren werd gewonnen door de sterke Zuid-Afrikaan Ali Saad Alderaan in 1’45″76. In zijn spoor probeerde drie sterke Belgen hun mannetje te staan. Jan Van Den Broeck liet de beste Belgische jaartijd noteren met 1’46″74, Aaron Botterman(1’47″82) en Nicky Coemans(1’48″14) verging het iets minder. Op de hoge horden bij de mannen kwam Damien Broothaerts tot 13″81. Thomas Van Der Plaetsen evenaarde met 14″45 zijn persoonlijk record.

Michael Bultheel - Foto: Tomas Sisk
Michael Bultheel – Foto: Tomas Sisk

In de 1500 meter maakte de Marokkaan Sadik Mikhou indruk. Met een geweldige straatlengte voorsprong snelde hij naar 3’33″45. De betere Belgen bevonden zich in de B-reeks. Stijn Baeten kwam tot een mooie 3’44″49 en bleek onze sterkste landgenoot. Ondertussen wierp Philip Milanov in de discusring naar een geweldig nieuw Belgisch record van 66m66, meer daarover leest u hier. Voor de tweede maal dit seizoen deed hij het in Kessel-Lo. Hij bewees daarmee nog maar eens zijn bloedvorm. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe uitzonderlijk het is dat een Belgische werper straks in Peking om de medailles strijdt. De 400 meter horden sloot het hoofdprogramma af. Michael Bultheel werd er tweede in een degelijk 49″99.

De volledige resultaten van de Meeting voor Mon vind je via deze uitslagenpagina.