Alessandro Van De Sande begint vandaag aan zijn tienkamp op het EK voor junioren. Van De Sande hoopt om zijn persoonlijk record boven de 7300 te brengen in het Zweedse Eskilstuna. U kan zijn tienkamp hier op de voet volgen met live-updates!

De weersvoorspellingen waren niet goed voor de voormiddag, maar tot nu toe is het beter dan voorspeld werd. De regen blijft uit en de wind blaast in tegenstelling tot de andere dagen in het voordeel van de 100m-lopers.

100m- 9u35

Alessandro Van De Sande wint de eerste reeks van de 100m in zijn beste prestatie ooit met 11″15. Geen persoonlijk record, want de wind blaast met +3,0 teveel in het voordeel. Een uitstekende start voor Van De Sande, die zich meteen gaat klaarstomen voor het verspringen dat om 10u30 aanvangt. Hopelijk kan hij daar de goede lijn van zijn start doortrekken. Na de derde en laatste reeks staat Van De Sande op de twaalfde plaats, er kwamen 23 tienkampers aan de start.

De start van de 100m van Van De Sande - Foto: Viktor Benschop
De start van de 100m van Van De Sande – Foto: Viktor Benschop

Verspringen – 10u30

Van De Sande evenaarde in zijn eerste poging meteen zijn persoonlijk record met 6m71! In de tweede poging doet hij er nog 24cm bij met 6m95! Hij verliest wel twee plaatsen in de ranking en staat nu veertiende, maar Van De Sande liet op voorhand weten dat zijn plaats er niet toe doet, zolang hij maar boven die 7300 punten komt. Hij is alvast goed op weg en trekt de lijn van zijn 100m meer dan door, doet hij ook in het kogelstoten om 12u00 beter dan ooit tevoren?

Kogelstoten – 12u00

Opnieuw een persoonlijk record! 13m96 in zijn laatste poging, 5cm beter dan zijn persoonlijk record. Wat een eerste dag tot nu toe voor Van De Sande. Om 15u00 hervat de competie met het hoogspringen.

Hoogspringen – 15u00

Het Zweedse sprookje blijft duren voor Van De Sande! Hij evenaart zijn persoonlijk record met 1m97. Hij duikt daarmee de top 10 binnen op een negende plaats en heeft er nu al een uitzonderlijk sterke dag op zitten. Straks weten we of hij ook op de 400m nog naar een sterke tijd kan lopen.

Alessandro Van De Sande tijdens het hoogsprigen - Foto: Viktor Benschop
Alessandro Van De Sande tijdens het hoogsprigen – Foto: Viktor Benschop

400m – 19u27

Alessandro Van De Sande gaat binnen een half uurtje op zoek naar een sterke 400m, zorgt hij opnieuw voor een persoonlijk record? Hj doet het hoor! Zijn eerste duik onder de 50 seconden met 49″62! Wat een eerste dag voor Van De Sande!

De uitslagen kan u hier volgen.