Op de dag van de deadline deed niet alleen juniore Elise Vanderelst in Lokeren een succesvolle ultieme poging naar de limiet voor het WK voor junioren. Ook twee tienkampers slaagden gisteren in hun opzet.  Meer bepaald voor Dimitri Montilla van SPVI en Alessandro Van De Sande van OB. Beide heren kwamen het afgelopen weekend aan het werk in respectievelijk Bertrix (Luxemburg) en Castellon (Spanje).

Montilla, die in juni al een poging deed in Arona, maar toen 43 punten onder de gevraagde 7250 bleef, ging in Bertrix resoluut op zoek naar de WK-limiet. Die zoektocht leverde hem in totaal 7280 punten op. Waardoor hij zich mag opmaken voor zijn eerste grote internationale afspraak. Met dat puntentotaal hijst hij zich ook naar de zesde plaats op de ranglijst aller tijden bij de junioren. Een flinke opsteker voor de eerstejaarsjunior, die een minder jaar kende qua prestaties in 2015.

Van De Sande, die eveneens in Arona deelnam, maar toen geplaagd werd door aanslepende blessures had ook maar één doel voor ogen. Namelijk de voor hem, onder normale omstandigheden, haalbare limiet om naar het Poolse Bydgoszcz te mogen afzakken eind juli. De 19-jarige Bruggeling klaarde de klus iets later op de dag in vergelijking met zijn Waalse collega. Van De Sande deed nog 3 punten beter dan zijn kompaan voor in Bydgoszcz. Met 7283 bleef hij echter wel ruim onder zijn PR van 7433 punten vanop het EK voor junioren in Eskilstuna, maar gezien de lichamelijke klachten die de atleet ondervond de afgelopen maanden is dit een sterke prestatie!

Beide atleten hoeven zich dus geen zorgen meer te maken over hun selectie en kunnen nu in alle rust toewerken naar het WK om er te schitteren tussen 19 en 24 juli.