Na de kwalificaties liet Claire Orcel weten dat ze tevreden zou terugblikken op haar EK als ze in de top 8 zou eindigen. Orcel werd zevende in de finale met een evenaring van haar seizoensbeste van 1m79. Daarmee was de atlete echter niet tevreden.

“Telkens wanneer ik boven de 1m80 probeer te springen, blokkeer ik op de één of andere manier. Het is echt stom, want mijn poging over 1m79 had ik echt veel ruimte over. Bij het aanvangen van de finale had ik totaal geen stress, maar vanaf dat de lat op 1m83 kwam te liggen, kon ik echt niet meer goed springen. Het moet een soort van psychologische barrière zijn, want ik heb het al vaker gehad dat ik uitstekend spring tot de lat boven de 1m80 gaat, jammer, maar het is wat het is. Ik ben opnieuw een ervaring rijker en hopelijk kan ik dit nog vaker meemaken”, aldus een licht ontgoochelde Orcel.

De winst in het hoogspringen was voor het Britse toptalent in de meerkamp en uiteraard het hoogspringen met een sprong van 1m91.

Claire Orcel - Foto: Viktor Benschop
Claire Orcel aan het werk in Eskilstuna – Foto: Viktor Benschop