Kato Van Den Brulle kan al op een geslaagd EK voor junioren terugblikken. Ze is erin geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale in het speerwerpen met een worp van 48m25. Het werd even nagelbijten op het einde van de kwalificaties, want heel wat atletes verbeterden zich nog in hun laatste poging. Van Den Brulle viel van de achtste naar de twaalfde plaats terug, maar die plaats gaf net recht op een finaleplaats. De finale staat morgenavond om 18u20 gepland.

“Ik had mezelf niet al teveel druk opgelegd om me te kwalificeren. Het zou sowieso nipt worden, want ik begon met 14de worp van alle deelneemsters aan de kwalificaties. De wind blies in het nadeel, maar daar heb ik niet echt veel last van ondervonden. Mijn coach had me ook gewaarschuwd omdat we al vroeg om 9u30 begonnen en dat heb ik wel gevoeld. Op het einde werd het echt wel spannend omdat er veel meisjes zich verbeterden, maar ik ben er bij”, aldus een opgeluchte Van Den Brulle.

“Ik ga nu vooral proberen om tot rust te komen, opdat ik de finale zonder al teveel druk kan aanvangen. Ik ben al heel blij dat ik in de finale zit, dus alles wat er nu bijkomt, is zeer mooi meegenomen. In de buurt van mijn persoonlijk record komen, zou uiteraard heel leuk zijn, maar opnieuw ik wil het vermijden om te stressen. Misschien gaan enkele meisjes onder hun kunnen presteren net door die stress, maar dat kan ik even goed hebben, dus we zien wel”, voegde ze er nog aan toe.

Kato Van Den Brulle - Foto: Viktor Benschop
Kato Van Den Brulle – Foto: Viktor Benschop