Nenah De Coninck kan niet anders dan super tevreden zijn met wat ze dit seizoen al heeft neergezet. De KAAG-atlete gooide haar lijstje met persoonlijke records helemaal overhoop, snelde op het BK op haar geliefkoosde 400m horden naar een nieuw Belgisch record bij de junioren (57″19) en die uitstekende vorm wist ze ook te verzilveren op een internationaal kampioenschap met een gouden medaille op het EK voor junioren. De nog altijd maar 18-jarige Gentse beet met  54″70 ook afgelopen zaterdag in Kessel-Lo nog een stukje van haar record, nu op de 400m zonder horden. Ze lijkt er vrijwel geen moeite mee te hebben om na een behoorlijk aantal wedstrijden nog altijd op hoog niveau te presteren. Wij maakten eens een balans op met de pupil van Patrick Himschoot. Hoe kijkt ze terug op een reeks van schitterende prestaties, en ook: hoe ziet ze de toekomst tegemoet met onder meer een EK voor senioren volgend jaar. Het uitgebreid gesprek kunt u hierboven bekijken en beluisteren.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk