We hadden er al vier, maar nu zijn het er vijf en deze heeft een gouden randje! Nenah De Coninck liep de perfecte wedstrijd op de 400m horden en verpulverde haar persoonlijk record van 58″31 naar 57″85, goed voor de tweede prestatie aller tijden. Het werd bang afwachten na de finish, want De Coninck kwam samen met de Nederlandse Drost over de meet. Het bleken uiteindelijk toch wel drie honderdsten die beslisten over goud en zilver.

De Coninck begon aan het kampioenschap met de tiende tijd van alle deelneemsters. Het doel was de finale, maar dit is toch wel heel straf. Ze zette tijdens de reeksen een nieuw persoonlijk record neer met 58″31 vanuit baan 8, die tijd was ook goed voor de beste prestatie tijdens de reeksen, een profetische prestatie zo blijkt nu én het was die baan 8 waarin ze ook in de finale van start ging.

Tijdens de halve finales werd het de derde tijd met 58″56, in een door wind geteisterde wedstrijd. Na die halve finales durfde De Coninck nog geen stoute uitspraken doen, maar een medaille lag echt wel binnen handbereik. Het werd meer dan iedereen verwachtte. De Coninck kreeg baan 8 toegewezen, waardoor ze verplicht werd om haar eigen wedstrijd te lopen. Iets wat alleen insiders echter weten is dat De Coninck haar beste wedstrijden vanuit de buitenste baan loopt. Zo geschiedde het ook. De tijd van 57″85 doet ook het beste verhopen voor de toekomst, want de omstandigheden waren verre van ideaal. Hieronder vindt u zowel een interview (opnieuw met een smartphone, dus mindere kwaliteit) als de racevideo terug.

Het is/was genieten voor De Conincki
Het is/was genieten voor De Coninck
De vreugduitbarsting bij de familie en vrienden van De Coninck nadat het goud bekend werd
De vreugdeuitbarsting bij de familie en vrienden van De Coninck nadat het goud bekend werd