Net geen finale voor het Belgische 4x100m-kwartet op de 4x100m. De ploeg, met twee scholieren aan de start moest het zonder Tobias Capiau stellen, die na de kwalificaties in het verspringen een averij opliep aan de hamstring. Het was aanpassen geblazen voor het jonge team en dat kostte hen misschien wel net de finale. Hun 41″41 toch wel sterk in de moeilijke omstandigheden was goed voor de negende tijd.

“We hebben alles overhoop moeten gooien nadat Tobias gisterenmorgen noodgedwongen moest afhaken. De wissel tussen Arno Van Hamme en ik was niet goed, waardoor we nog wat kostbare tijd lieten liggen”, aldus scholier Jordan Paquot.

“Ook mijn wissel met Raphael Kapenda was verre van ideaal, maar we hebben hier toch maar mooi gestaan hé en dat met twee scholieren in ons team. Binnen twee jaar zie je de man naast mij, Jordan, zeker terug en met al die sterke scholieren momenteel, moet er wel een sterke aflossingsploeg kunnen afgevaardigd worden”, grapte Clement Brunin.

De snelle scholier Jordan Paquot kon het allemaal wel relativeren na zijn wedstrijd - Foto: Viktor Benschop
De snelle scholier Jordan Paquot kon het allemaal wel relativeren na zijn wedstrijd – Foto: Viktor Benschop