Nenah De Coninck heeft zich weten te verzekeren van de finale op het EK voor junioren. De Coninck moest in de tweede halve finale opboksen tegen de felle wind op de eerste rechte lijn, maar liep toch naar een sterke 58″56 en werd daarmee derde in haar halve finale. Haar tijd was goed voor de derde tijd van alle deelneemsters vandaag, waardoor een medaille misschien wel mo De finale wordt morgen om 15u00 gelopen.

“De wind was echt extreem! Ik moest daardoor ook veel sneller dan tijdens de reeksen op meer passen tussen de horden overschakelen. In de reeksen had ik de snelste tijd, nu de derde tijd. Dan begin je uiteraard wel te dromen hé. Maar ik ga hierover geen stoute uitspraken doen. Morgen is een nieuwe dag en er kan van alles gebeuren. Ik hoop om even goed te recuperen van mijn halve finale als van mijn reeksen, dan moet het wel goed komen in de finale”, hijgde De Coninck uit.

De wind hakte duidelijk in op de atleten, want anders dan na de reeksen moesten er heel wat voor een lange tijd blijven zitten in de mixed zone.