We hadden al brons en zilver, maar nu hebben we ook een gouden medaille op het EK voor junioren! Renée liep een zeer sterke wedstrijd vanuit de derde positie en wachtte tot de laatste 120 meter om haar aanzet te plaatsen. De concurrentie stond gewoonweg niet op de foto! Ze kwam met 2’02″83 zelf heel erg dicht in de buurt van haar Belgisch record van 2’02’55. Wij interviewden Renée, het is echter met een smartphone, dus de kwaliteit is niet optimaal.

Terwijl Renée vorig jaar nog nipt tekort schoot om deel te nemen aan het WK voor junioren, is ze nu de Europese kampioene. Het was vooral ongeloof dat na de finish overheerste bij Eykens. Ze kwam voor de finale liet ze vooraf weten, maar iemand met een beetje kennis van zaken wist dat de pupil van Paul Sauviller tot meer in staat was dan alleen de finale halen. In de finale liep ze de perfecte wedstrijd, die in het goud resulteerde. Favorietes Sarah Schmidt en vooral Anita Hinriksdottir moesten hun meerdere erkennen in een ontketende Eykens, die in de laatste 100m nog een bonus van bijna twee seconden behaalde op Schmidt en Hinriksdottir.

Onze Nederlandse collega’s van Losse Veter beschikten over beter materiaal én waren een pak minder door de emoties overmand. U kan het interview op Losse Veter hier bekijken.

Eykens op weg naar het goud - Foto: Viktor Benschop
Eykens op weg naar het goud – Foto: Viktor Benschop