Geen finaleplaats op de 400m horden voor Dylan Owusu op het EK voor junioren. Owusu kon tijdens de tweede van drie halve finales niet het niveau van tijdens de reeksen halen. Hij liet zich uitbollen in de laatste meters, want de wedstrijd leek er voor hem al op te zitten. De wedstrijd werd geplaagd door de enorme tegenwind op de eerste rechte lijn. Waardoor geen enkele atleet nog maar in de buurt van zijn persoonlijk record kon komen.

“Ik kwam naar hier om de reeksen te overleven en mijn persoonlijk record te verbeteren. Maar na mijn reeks, begon ik toch wel van een finale te dromen en dat heeft me genekt. Ik heb echt last gehad van de stress en het kwam in tegenstelling tot in de reeksen allemaal niet uit. Ik ben zeer ontgoocheld. Dit proberen relativeren is echt niet simpel. Ik weet nog niet of ik morgen start met de aflossingsploeg op de 4x400m. Het hangt er vanaf of ik dit achter me kan laten”, aldus een ontgoochelde Owusu.

Hopelijk kan hij deze frustraties omzetten in een sterke 400 tijdens de aflossing, als hij aan de start komt tenminste. Het is moeilijk voor atleten om hun tegenslagen te relativeren. Owusu stond hier wel als eerstejaars in de halve finales en liep zeer sterke reeksen, maar op dit moment was hij nog te ontgoocheld van zijn halve finale om dit in te zien. Toch knap van de atleet, die amper één jaar bezig is met de 400m horden. Van hem zullen we nog veel horen!

Dylan Owusu - Foto: Viktor Benschop
Dylan Owusu – Foto: Viktor Benschop