In Oordegem was het vandaag de beurt aan de studenten om te bepalen wie zich tot Belgisch kampioen mag kronen. Heel wat toppers zakten ook af naar het Putbosstadion om er een goede prestatie uit de brand te slepen. Voor hoogspringer Bram Ghuys (22) werd het een seizoensopener van formaat. Met 2m18 pakte hij een EK-ticket voor de beloften in Estland.

Dat deze prestatie niet uit de lucht kwam vallen, was al langer geweten. Zo opende hij zijn indoorseizoen deze winter al met 2m15. Maar wegens een enkelblessure kwam die iets hogere sprong er niet meer uit. Een paar weken in Tenerife, als voorbereiding op de zomer, bleken wél voldoende voor de EK-limiet. Hij won het kampioenschap en ging met zijn derde en laatste poging  over 2m18, zijn beste seizoensopener en nét genoeg voor de EK-limiet (2m18).

“Ik ben zeer blij dat ik mag gaan en er valt toch een beetje stress weg nu. Ik kan me de komende maanden volledig focussen op Tallinn en dat is positief. Dankzij mijn ervaring heb ik weten omgaan met situaties als deze, daarom dat mijn derde poging wel goed was. Een uitspraak doen over het EK is nog moeilijk, we zullen zien wat het geeft maar ik zal mij in ieder geval zo goed mogelijk voorbereiden.” Aldus Bram Ghuys van Atletiek Vlaanderen na het behalen van de EK-limiet voor beloften.

Het EK voor beloften begint op donderdag 9 juli en eindigt op 12 juli.