Abdelhadi El Hachimi werkt niet langer meer samen met zijn voormalige trainer Henri Salavarda. De RFCL-atleet, die vorig weekend met 2u13:46 nog onder de OS-limiet dook op de marathon in Düsseldorf, zal voortaan trainen onder de hoede van André Mahy.

Abdelhadi El Hachimi en Henri Salavarda gaan naar eigen zeggen in een goede verstandhouding uiteen. Vooral het verschil in visie lijkt aan de basis te liggen van de trainerswissel.  “We zien de zaken anders”, zo verwoordt Salavarda het. “Bij mij primeert het resultaat en ik vind  dat hij zich bijvoorbeeld uitsluitend op de marathon moet toeleggen omdat hij volgens mij een tijd onder de 2u10 in de benen heeft.”

El Hachimi heeft gekozen voor André Mahy als nieuwe trainer. Mahy werkte in het verleden onder meer samen met Fatiha Baouf, een Belgische met Marokkaanse oorsprong die eveneens vooral op de langere afstanden goed uit de voeten kon. Mahy heeft ook heel wat SMAC-atleten onder zijn vleugels en gaat dus nu in zee met Abdelhadi El Hachimi. Henri Salavarda blijft wel de trainer van o.a. Tarik Moukrime, Florent Caelen en Lander Van Droogenbroeck.