Rani Rosius heeft zich tijdens het Belgisch kampioenschap alle categorieën geplaatst voor het EK beloften op de 200m. Rosius was al zeker van deelname aan dit kampioenschap dankzij limieten op de 100m en 4x100m, maar duikt nu met 23″49 ook onder de gevraagde tijd op de halve baanronde. Daarvoor was 23″54 nodig.  

Het Belgisch kampioenschap alle categorieën heeft een eerste limiet voor een internationaal kampioenschap opgeleverd. Rani Rosius mag zich de gelukkige noemen. In de laatste reeks van de 200m, in overigens windstille omstandigheden, sprak de beloftevolle atlete haar turbo aan. Ze liet de concurrentie ver achter zich en kwam over de eindstreep in 23″50. Haar tijd werd vervolgens nog gecorrigeerd naar 23″49 waardoor ze vijf honderdsten onder de gevraagde tijd voor het EK beloften in Tallinn duikt.

Het persoonlijk record van Rosius stond sinds mei dit jaar op 23″69. De specialiste van de 100m heeft echter een haat-liefdeverhouding met deze afstand. Ze weet dat ze deze afstand nodig heeft om beter te worden op haar favoriete afstand maar is er geen grote fan van. Toch wordt ze er steeds beter en beter op, want vandaag pitst ze maar liefst twee tienden af van haar PR. Dankzij deze limiet is Rosius nu geplaatst voor drie disciplines op het EK. Naast de 200m mag ze ook aan de bak op de 100m en de 4x100m.

Rosius kon niet anders dan tevreden zijn met deze prestatie. “Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd van vandaag. De 100m was goed (Rosius zette in de reeksen van het BK 11″37 neer; red.). Op de 200m ben ik echt voor een goede tijd gegaan, en dat is gelukt met een nieuw PR. Morgen focus ik op de 100m. Ik hoop in de buurt van mijn persoonlijk record te komen. Je wil natuurlijk altijd sneller lopen. Op de 200m zal ik zien wat er morgen gebeurt, maar het is niet mijn hoofddoel. Mijn benen doen er van pijn, ik snap niet waarom mensen de 100m boven de 200m verkiezen (lacht). Mijn piek moet ik op het EK bereiken. Ik heb goed kunnen doortrainen tijdens de examens.”