De Marokkanen Lahlal El Hassane en Youssef Bouissane worden voorlopig geschorst. Dat maakte de Vlaamse Atletiekliga op vrijdag bekend. De beide atleten, woonachtig in België, worden niet meer toegelaten op wedstrijden.

De Vlaamse Atletiekliga maakte in hun berichtgeving geen melding van een dopingvergrijp. De LBFA maakte echter bekend dat de beslissing er kwam na een beslissing van de NADO Vlaanderen (Nationale Anti-Doping Organisatie). De schorsing ging in op 20 januari 2015 en loopt tot verdere berichtgeving. De clubs werden verwittigd van de voorlopige schorsing en worden gevraagd melding te maken indien de atleten hierop een inbreuk zouden maken.

Een bron dicht bij beide atleten zei gisteren nog van niets op de hoogte te zijn. Bovendien zouden El Hassane en Bouissane geen contact hebben met elkaar.

Lahlal El Hassane - Foto: Peter Wagemans
Lahlal El Hassane – Foto: Peter Wagemans

Brusselaar Lahlal El Hassane schuimde dit winterseizoen heel wat straat- en veldlopen af. De 35-jarige El Hassane won zo onder meer de cross van Zele en Stekene. Op de kerstcross in Ertvelde bleken enkel Kim Ruell en Thomas De Bock sterker. Op de Crosscup in Roeselare werd hij 13e. Eind oktober won El Hassane de Omega Pharma halve marathon in 1u07’15. In december was hij de primus op de Corrida van Gerpinnes. Op 11 januari moest hij op de Corrida van Aalst enkel Stijn De Vulder voor zich dulden.

El Hassane klokte in het voorjaar van 2014 een persoonlijk beste van 1u05’46 op de halve marathon en werd negende op de 20km van Brussel. Op de marathon van Brussel in 2013 was El Hassane op weg naar een tijd rond de 2u16, maar stapte uit na 30km.

Youssef Bouissane, amper 20 jaar, is aangesloten bij het Brusselse RESC en maakte vooral furore op de steeple. De jonge Marrokaan maakte bovendien deel uit van het winnende RESC-team op de Ekiden in Brussel van dit jaar. Recent zegevierde Bouissiane op de korte veldloop in Grimbergen. In Ertvelde werd hij zesde op de lange veldloop. Bouissane werd in 2011 nog zevende op het WK voor scholieren op de 2000m steeple.

Het is niet zeker als deze resultaten al dan niet vervallen.