Dit weekend vindt in het Spaanse Guadalajara het Europees kampioenschap veldlopen voor clubteams plaats. Voor België komen in totaal vier teams, twee mannen en vrouwenselecties bij juniors en seniors, aan de slag.

Simon Debognies - Foto: Tomas Sisk
Simon Debognies – Foto: Tomas Sisk

De Leuvenaars van DCLA zijn één van de 21 seniorenteams bij de mannen. Jesse Stroobants, Lukas Van Assche en de broers Basemans zijn de voortrekkers van die selectie. Bij de senioren vrouwen start een selectie van OLSE Merksem tussen 12 andere Europese teams.

Ook bij de junioren vaardigt Belgie twee teams af. Bij de jongens zijn dat de beloftevolle knapen van OEH, met onder meer clubkapitein Simon Debognies. Bij de junioren meisjes komt een zwart-witte Lokerse armada naar het stadje in centraal-Spanje afgezakt. De voorbije edities maakten de junioren jongens van AVLO al tweemaal deel uit van dit Europese teamkampioenschap.

Foto: AVLO
Foto: AVLO

Niet minder dan 400 atleten komen morgen in actie. De Belgische selecties werden bepaald op basis van het clubklassement van het Belgisch crosskampioenschap van vorig jaar in Wachtebeke.

Meer info over het ECCC Guadalajara vindt u hier.