De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 9 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Aurélie De Ryck. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe liep de voorbereiding op het indoorseizoen?

“Aangezien ik vorig jaar even een pauze heb genomen in mijn atletiekcarriere, moest ik in oktober terug bij de basics beginnen. Dit verliep moeilijker dan ik dacht, ik heb zeer veel geduld en karakter moeten opbrengen om terug in mijn ritme te komen. Langs de andere kant merk ik een wekelijkse progressie waardoor ik me meer zal focussen op het outdoorseizoen. Ik neem wel enkele wedstrijden mee in mijn voorbereiding naar outdoor maar ik verwacht nog geen persoonlijke records. Ik wil gewoon wedstrijdritme opdoen aangezien mijn laatste wedstrijd , het EK beloften te Tampere, toch al anderhalf jaar geleden was.”

Aurélie De Ryck - Foto: Jasper Jacobs
Aurélie De Ryck – Foto: Jasper Jacobs

Heb je geen last gehad van blessures of ziekte?

“In het begin van de opbouw moest mijn lichaam wennen aan de belasting van de training dus had ik wel eens last van een contractuurtje maar heb niet moeten kampen met zware kwetsuren. Dit blijft ook een doel naar dit jaar toe: blessurevrij blijven!”

 Wanneer neem je aan je eerste wedstrijd deel?

“De IFAM indoor zal mijn eerste wedstrijd worden. De examens hebben steeds een grote invloed op mijn lichaam waardoor het Vlaams kampioenschap AC net té vroeg viel. De IFAM is de eerstvolgende wedstrijd op de federale kalender en dus een voor de hand liggende keuze.”

Wat verwacht je van het indoorseizoen?

“Ik zou gewoon wedstrijdritme willen opdoen zodat ik weet waar ik sta. Ik kijk niet te veel naar prestaties, die volgen automatisch indien ik mijn wekelijkse progressie kan doorzetten.”

Heb je outdoor ook al specifieke doelen voor ogen?

“Het is vrij duidelijk dat outdoor centraal staat, waarbij ik mijn ogen vooral naar Universiade te Zuid-Korea richt.”