Veel wereldjaarprestaties tijdens de PSD Bank Meeting in Düsseldorf. Met het statuut als Indoor Permit Meeting, net als de IFAM, kwamen veel internationale toppers voor het eerst aan de start. Ook onze Belgische hordenmeisjes, Berings en Zagré, waren van de partij.

Bijna Zagré

Anne Zagré, die een PR had staan van 8”11, kwam tijdens de reeksen wel heel dicht bij de EK-limiet. Met 8”12 (EK-limiet is 8”10) liet ze alleszins het beste verhopen voor de finale. Berings had tevens een zeer goede start en was als snelste weg, maar viel op het einde een beetje terug waardoor de Duitse Cindy Roleder de winst pakte in die reeks. Berings haalde toen 8”13, maar snelde al naar 8″09 tijdens de Vlaamse Kampioenschappen vorige week en is dus al zeker van EK-deelname.

Ook Damien Broothaerts kroop in de startblokken. Vanuit de ongunstige baan 1 snelde hij naar 8”05 en werd daarmee 6de in zijn reeks. Hiermee bleef hij evenwel boven de EK-limiet van 7”69.

Winnaars Whiting en Kszczot

Wereldjaarprestaties waren er onder meer voor de Amerikaanse kogelstoter Ryan Whiting, huidig wereldkampioen in die discipline, met 20m83. Ook de Pool Adam Kszczot, die er zijn 4de overwinning pakte, mag in dat rijtje geplaatst worden met 1’46”48 op de 800m.

Nationaal record voor Gabius

De Duitse toeschouwers beleefden hun hoogtepunt tijdens de 5000m bij de mannen. Tijdens de jubileumeditie, de PSD Bank Meeting wordt al voor de 10de keer georganiseerd, poogde de Duitser Arne Gabius een nieuw nationaal record te vestigen. Dankzij de steun van het talrijk aanwezige publiek lukte dat hem ook in 13’27”53.

Finale met Zagré én Berings

Tijdens de finale van de 60 meter horden kregen we opnieuw een wereldjaarprestatie. De Bulgaarse Alina Talay pakte uit met 7”96. Cindy Roleder werd 2de in 8”04. Eline Berings eindigde als 5de in 8”17, Anne Zagré kreeg 8”24 achter haar naam en werd 7de. Nog even wachten dus op die limiet voor het Europees Kampioenschap indoor in Praag.