Het Wereldantidopingagentschap WADA laat er geen gras over groeien. Dick Pound, in een nabij verleden nog topman van het WADA, werd aangesteld als hoofd van een bijzonder onderzoeksteam naar de recent geopendbaarde dopingpraktijken in Rusland.

De Duitse tv-documentaire van ARD over dopinggebruik in Rusland blijft nagonzen. Verschillende internationale bonden namen al maatregelen, maar nu onderneemt ook het WADA stappen. Het agentschap plaatste zijn voormalige topman Dick Pound aan het hoofd van een driekoppig panel. “Het panel zal de bewijzen van de tv-documentaire onderzoeken”, meldt het WADA. “Als het onderzoek klaar is, zullen we de gepaste stappen ondernemen tegen individuelen en organisaties.”

Het bijzonder onderzoeksteam gaat begin volgende maand van start.  De 72-jarige Dick Pound was WADA-voorzitter van 1999 tot 2007.