Almensh Belete en Pieter-Jan Hannes zijn genomineerd voor de verkiezing van Europees atleet van de maand november. Je kan stemmen op de twee Belgen op de Facebookpagina van de Europese atletiekliga.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Almensh Belete won eind november de Crosscup van Roeselare. Ze verlengde daarmee haar winst in Schiervelde én deed 19 seconden beter dan in 2013. Met die winst verzekerde Belete zich bovendien van het EK veldlopen. Afgelopen weekend haalde ze daar een sterke vierde plaats binnen.

Ook Pieter-Jan Hannes dankt zijn nominatie vooral aan zijn winst op de Crosscup in Roeselare. In een beklijvende laatste ronde haalde hij onder meer Isaac Kimeli, Stijn Garain en Abdelhadi El Hachimi nog bij om met zijn eerste Crosscupwinst op de lange veldloop te gaan lopen. Hannes verzilverde daarmee ook een EK-ticket, maar paste voor dat kampioenschap. Hij wil zich later dit seizoen toeleggen op het indoorgebeuren.

Hannes won de titel van Europees atleet van de maand al eens. In december vorig jaar haalde hij het in de verkiezing dankzij zijn indrukwekkende winst bij de beloften op het EK.

Stemmen voor Belete en Hannes kan op de Facebookpagina van de European Athletics. Klik hier voor de vrouwenverkiezing en hier voor de mannen. Je kan nog stemmen tot 24 december.

De online stemming telt voor 33% mee. Ook de internationale pers en een groep van experten krijgt hetzelfde aandeel in de totaalstand.