Komend weekend, in het bijzonder komende zondag, is het dan zover: tijd voor het EK veldlopen in Samokov. Ondertussen zijn al heel wat berichten binnengekomen over de staat van het parcours. Lotto CrossCup-organisator Jos Van Roy benadrukte vandaag nog dat het er momenteel zeer zwaar bijligt.

Of dat nu een voordeel of nadeel voor onze landgenoten is, valt natuurlijk af te wachten. Hoe dan ook, het cliché komt onherroepelijk naar boven: “Het is voor elke deelnemer hetzelfde.” Jos Van Roy, die al enkele dagen ter plaatste is, liet ons zonet nog enkele nieuwtjes weten. “De algemene dooi is ingetreden”, benadrukt hij. “Het wordt een heel zware cross, zoals het er nu naar uitziet. Over min of meer 1.000 meter ligt er modder, waarvan de helft met echt diepe sporen.” De lange spikepuntjes zullen dus van pas komen, dat staat alvast buiten kijf.

Parcours Samokov