Het waren intense dagen voor Structabo CrossCup-organisator Jos Van Roy nadat het BK vrijdag moest worden uitgesteld door het aangekondigde stormweer. Dinsdag was de nieuwe datum definitief een feit, wat voor de nodige opluchting zorgde bij de organisator, die volop uitkijkt naar het geploeter op het zware parcours in Brussel.

“Het heeft werkelijk bloed, zweet en tranen gekost om een nieuwe datum te vinden. Het was geen simpele opgave om alle betrokken diensten te overtuigen, omdat de stad Brussel een bijzonder drukke planning heeft op 1 maart. De opluchting was echter des te groter toen er een nieuwe datum uit de bus kwam. Ik raad alle deelnemers en supporters aan om zondag iets vroeger dan voorzien af te zakken, aangezien het door Batibouw er druk zal zijn in de buurt van het Atomium”, aldus Van Roy.

Sommige atleten kunnen er niet bij zijn door de nieuwe datum. Daarvoor heeft de organisator samen met het CrossCup-comité een oplossing klaar. Er staat namelijk in het reglement van de CrossCup dat wie niet deelneemt aan de slotmanche een halvering van zijn premie krijgt.  “De lopers die zondag in actie komen en meedoen voor de punten in klassementen krijgen uiteraard hun punten. Voor atleten die er niet bij kunnen zijn, zoals een Michael Somers bijvoorbeeld die op stage is vertrokkken naar de Verenigde Staten, voorzien we een procedure waarbij het prijzengeld niet gehalveerd wordt. Dit wordt case per case bekijken, aangezien we een regel hebben die in geval van overmacht zoiets toelaat”, verklaart de organisator.

“Het parcours in het Park van Laken ligt er bijzonder zwaar bij. Dat was vorige week al het geval, maar nu is het nog extremer door de hevige regenval van de afgelopen dagen. Het wordt een cross uit de oude doos”, besluit Van Roy. Bij de beloften moet titelkandidaat Guillaume Grimard afmelden door een stressfractuur aan het heiligbeen.