De organisatie van de CrossCup heeft na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen en het feit dat er grote onzekerheid heerst over evenementen binnen de sportwereld besloten om de manches in de maand november te verhuizen naar maart. De CrossCup in Mol wordt op 7 maart georganiseerd, de manche van Roeselare volgt op 21 maart.

“Door de nieuwe coronamaatregelen en de waarschijnlijk stevige aanpassingen aan de sportprotocollen hebben we bij de CrossCup besloten om de start van ons seizoen uit te stellen. Het is geen prettig nieuws om mee te delen, vooral niet voor de atleten die zich specifiek aan het voorbereiden waren op onze eerste manches. Het voornaamste is echter nu dat we de gezondheid van de atleten en ons team kunnen garanderen. We werken met heel wat vrijwilligers van een respectabele leeftijd en willen absoluut vermijden dat er één van hen iets overkomt door het coronavirus”, aldus organisator Jos Van Roy.

Door het uitstel van de manches van Mol en Roeselare wordt de openingsmanche van de CrossCup voorlopig die in Hannuit op 24 januari. “Het voornaamste is dat we nu voor elkaar zorgen. De wedstrijden van Mol en Roeselare hebben al een nieuw plaatsje op de kalender en we hopen in 2021 met veel moed te beginnen”, besluit de organisator.