Het Internationaal Olympisch Comité kondigde deze week de komst aan van enkele nieuwe sporten op de Olympische Spelen. Het IOC wil een jonger publiek aantrekken en gaat daarom op zoek naar meer uitdagende sporten zoals surfen of karate. Hierdoor zullen waarschijnlijk enkele disciplines noodgedwongen moeten verdwijnen.  Voor de atletiekcompetitie gaat dit momenteel over de 10000m, de 200m, de 20km snelwandelen, het hinkstapspringen en het kogelstoten. Deze 5 disciplines lopen het grootste gevaar om geschrapt te worden. De 5 nummers kwamen na een lange vergadering uit de bus, want “het zijn de meest voor de hand liggende disciplines om te schrappen, indien nodig” zegt Brian Roe, die de technische staff vertegenwoordigde in de gesprekken. Wanneer er een officiële bekendmaking van het IOC komt is nog niet duidelijk, op de Spelen van Tokyo in 2020 zouden dus enkele atletieknummers kunnen wegvallen. (later meer)