De Structabo CrossCup in Hannuit was op 19 januari een groots succes. Naast attractieve wedstrijden bij de senioren mannen en vrouwen was de belangstelling bij de lopers in het algemeen enorm. Hannuit brak op alle vlakken records, aangezien er maar liefst 1.896 deelnemers aan de start stonden, goed voor de grootste individuele veldloop in de geschiedenis van de CrossCup. Een groot verschil met de 602 deelnemers, toen ook al het LBFA-kampioenschap in het veld, tijdens de eerste editie binnen de CrossCup in 2008. Volgend weekend staat het Vlaams kampioenschap in Rotselaar gepland.

Organisator Jos Van Roy was enorm verheugd na afloop van de Structabo CrossCup in Hannuit anno 2020. Naast bijzonder mooie duels tijdens de crossen bij de senioren was er ook de onverwachte recordopkomst van maar liefst 1.896 lopers. Dat totaal behoorde niet tot de stoutste dromen van Van Roy. Vooral het engagement van de clubs viel enorm op. “De leden van de Franstalige clubs houden duidelijk van hun kampioenschap, aangezien er meer dan 50 LBFA-clubs aan de start verschenen. Een gelijkaardig fenomeen in Rotselaar volgende zondag zou geweldig zijn”, aldus Van Roy.

Het Vlaams kampioenschap in het veld van 2014 gold tot Hannuit als de grootste individuele CrossCup-manche in de rijke 38-jarige geschiedenis met 1.731 deelnemers in totaal. Opvallend is wel dat de Franstalige liga minder atleten vertegenwoordigt, maar er toch duidelijk meer interesse is over de taalgrens heen. “Het feit dat Hannuit onze grootste individuele veldloop in onze geschiedenis is, doet uiteraard deugd. Ik hoop dat het een signaal is voor de Vlaamse veldlopers onder ons om zich te bewijzen op hun kampioenschap in Rotselaar. Het zou mooi zijn indien Rotselaar meteen de fakkel van Hannuit kan overnemen”, klinkt het bij de bezieler van de Structabo CrossCup.

Het grandioze succes van de Running Stars, een project van Runners’ Lab en Sportoase, in Hannuit was eveneens opmerkelijk. Zo stonden maar liefst 250 niet-aangesloten kinderen aan de start om te proeven van een echte veldloop.