Mathijs Casteele is momenteel hard aan het trainen. Vermits hij het veldloopseizoen met achterstand inging, waren de resultaten nog niet super, maar dat waren ze bij jongere broer Steven wel. Hij wist zich in Roeselare te plaatsen voor het EK veldlopen, dat komende zondag op de agenda staat. Wij kijken met Mathijs al even vooruit op het nakende kampioenschap.

Steven Casteele - Foto: Tomas Sisk
Steven Casteele – Foto: Tomas Sisk

“Hij heeft zijn selectie zeker en vast verdiend”, steekt Mathijs van wal. Aangezien Steven als derde belofte eindigde, lag het lot in handen van de selectiecommissie. Die namen de beslissing om naast Isaac Kimeli ook nog Dries Basemans en Steven Casteele mee te nemen.  Vorig jaar mocht Steven ook mee naar het EK veldlopen, toen werd hij verdienstelijk 8ste in de juniorencategorie. “Hij kan met de druk om, dat bewees hij vorig jaar al. Hij is wel nog maar eerstejaars belofte en dat zal ongetwijfeld doorwegen. Indien hij een verstandige race loopt en fris aan de start kan komen, zit een plaats binnen de eerste 30 en misschien zelfs eerste 20 erin.” Mathijs dicht bij de Belgische selectie Isaac Kimeli de meeste kansen toe. “Belete kan volgens mij ook binnen de top 10 eindigen, maar dan moet ze verstandig lopen. De andere Belgen, vooral de jonge generatie, moeten het EK als een leerschool zien richting de volgende jaren.”

Over zijn eigen doelen blijft Mathijs realistisch. “Er komt langzaamaan een einde aan de weg terug en ik hoop in januari opnieuw mee te kunnen strijden voor een plaats binnen de eerste 10. De combinatie met het werk is niet altijd even eenvoudig, maar ik probeer er het beste van te maken.”