Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Stijn De Vulder (ACG) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De vice Belgisch Kampioen Halve Marathon 2014 kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Goed, alles liep zoals gepland. Enkel een klein griepje verstoorde kort de opbouw. Ik nam na het BK halve marathon een korte rustperiode om mentaal en fysiek fris aan de start van een nieuw winterseizoen te staan. Ik analyseerde samen met de trainer (Marnix VandeWattijne) vorig seizoen. We maakten enkele kleine foutjes einde seizoen en proberen deze dit seizoen uit te sluiten. De ‘goesting’ is terug!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Dit jaar staan alle manches van de CC op het programma. Aangevuld met enkele grotere en sterk bezette regionale wedstrijden zoals Deinze & Ertvelde. De traditie wil dat mijn ‘diesel’ pas op dreef komt na Nieuwjaar: Rotselaar, Hannuit, Dour… staan met stip aangeduid.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik werkte een goed zomerseizoen af met als uitschieters 2x een goede 10000m (29’20 3e BK & 29.42 1e PK ), zilver op BK 1/2 marathon en een behoorlijke 3000m. Enkel de verhoopte sub 14′ op 5000m kwam er niet. In voorbereiding voor het BK halve marathon liep ik in Ertvelde op de 10000m solo vlot naar 29’42. Deze prestatie gaf aan dat ik terug een kleine sprong gemaakt heb en dit geeft me zelfvertrouwen. Hopelijk kan ik de kloof met de Topsport Vlaanderen atleten in de cross terug een stukje kleiner maken. Testen laten het beste vermoeden en ik wil toch zeker een paar keer knokken voor een dichte ereplaats.In het eindklassement wil ik minstens even goed doen dan vorig jaar!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Wegens blessures zullen er enkele toppers niet aan de start staan in de CC. Ik verwacht dan ook een spannende open strijd. Ikzelf zal mijn uiterste best moeten doen om al dat jong geweld de baas te blijven. Ondermeer de broers Casteele, Thomas De Bock, Mats Lunders, Dries Basemans zullen zonder twijfel weer op niveau lopen. De meer ervaren rotten zoals Abdelhadi El Hachimi & Jesse Stroobants blijven zekerheden bij de Belgische veldlooptop.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Niemand kan er onderuit dat Kimeli de coming man zal zijn in de cross. Koen Naert zal het zeker niet onder de markt hebben met de poulain van Tim Moriau.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Koen Naert (EA – 22m): kent zelden een slechte dag
* Steven Casteele (KKS – 14m): sympathieke West-Vlaming met ongelooflijk hoog ritme in de modder
* Thomas De Bock (OEH – 10m): 2014-2015 moet jaar van de doorbraak worden na knappe tijden deze zomer
* Koen De Veylder (EA – 5m): sterke vooruitgang deze zomer/ Zal het mooie weer maken op het korte en lange werk in Oost-Vlaanderen
* Juliaan Van Lierde (ACG – 1m): in familie moet je geloven. Tevens trainingspartner bij Team Vandewattijne, trailrunner en man van de zwaardere modderparcours, aka “den beir van Parike” :-)
* Veerle Dejaeghere (AVR – 24m):
er zijn nog zekerheden
* Manuela Soccol (ATLA – 10m): loopt zeer standvastig / sterkhouder in eigen streek
* Eline Deboth (DCLA – 6m): hopelijk zet de progressie zich door
* Evelin Van Havere (HAMM – 5m): punten scoren in Oost- Vlaamse regionale crossen
* Lindsy Haak (ACG – 2m): ‘Iron Girl 5k – Nice 2014’ die een topfunctie combineert met topsport: petje af. Groot doorzettingsvermogen.
> Totale waarde “Allezboné” van Stijn: 99 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik ga steeds voor zekerheden en regelmaat: atleten die (quasi) nooit ontgoochelen én veel punten zullen pakken.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels