Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Barbara Maveau (AVR) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De vice Belgisch Kampioene Veldlopen 2012 (Lange Cross Vrouwen) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
*  Eind juli ben ik op stage vertrokken voor twee weken om mijn voorbereiding op het winterseizoen te starten. Na de geboorte van mijn zoontje Ralf moest ik van nul beginnen. De eerste duurlopen en tempotrainingen hebben we hierdoor geleidelijk aan terug moeten opstarten. We hebben nu al een lange weg afgelegd maar we moeten nog een lange weg afleggen.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Voorlopig loop ik de Relays, Mol en Roeselare. Misschien neem ik tussen Mol en Roeselare er nog een wedstrijd bij maar dat hangt nog een beetje af van mijn gevoel op de Ekiden en in Mol. De rest van het seizoen zal ik bekijken na Roeselare. Het hangt een beetje af van mijn prestaties op de eerste Cross Cups  welke ik er nog extra zal bijnemen.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Dit seizoen is voornamelijk terug wedstrijden lopen en terug komen na een jaartje er van tussenuit te zijn.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik hoop dat het CrossCup-klassement van de vrouwen een beetje spannender zal zijn dan vorig jaar. Ik weet nog niet goed hoe mijn niveau is, dus mijn grootste tegenstander zal mezelf zijn. Ik mag namelijk niet te veel van mezelf verwachten want een klein kindje thuis is niet altijd even simpel om te combineren met topsport.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Louise Carton en Steven Casteele.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Geen verwachtingen daar ik geen ploeg heb.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels