Ophef in de halve marathon van Bangalore (India) afgelopen weekend. De leiders in de wedstrijd geraakten van het parcours en moesten uiteindelijk omstaanders om geld bedelen om de bus terug te kunnen nemen.

Het waren Suresh Kumar Patel, Inderjit Patel en Soji Mathew die aan de leiding liepen in de halve marathon, die samen met de volledige afstand werd georganiseerd. De leidinggevende wedstrijdwagen vergat halfweg te keren zodat het drietal maar bleef lopen. “We bleven maar hopen dat de finish in zicht zou komen, maar nadat we er zowat 20 kilometer op hadden zitten, vroegen de officials ons om dan pas te keren. We hadden schijnbaar de eerste helft van het marathonparcours afgelegd.”

Patel won de week ervoor nog de halve marathon van Delhi. Hij hoopt in Bangalore op een duik onder de 1u03’00. “Het prijzengeld kan me niet schelen, maar ik ben wel teleurgesteld omwille van deze vernedering”, zei hij nadien. “We hadden uiteraard geen geld bij ons”, zei Matthew, voormalig Aziatisch veldloopkampioen. “Dus hebben we moeten bedelen voor 20 rupees om de bus terug te kunnen nemen. Gelukkige waren verschillende mensen zo vriendelijk om ons de meest dichtbijzijnde bushalte te tonen.”

Uiteindelijk bleek dat minstens negen atleten de verkeerde kant waren opgestuurd. Eén van hem, die slechts een kilometer misliep, wist terug te keren en alsnog een derde stek binnen te halen.