De deelnemers van de halve marathon in Bangkok zullen zich hun wedstrijd nog lang herinneren. Door een fout in het parcours moesten de lopers bijna 7 kilometer meer afleggen. De halve marathon is normaal 21,1 kilometer lang.

Door op een verkeerde plek van de omloop een U-bocht te plaatsen, werd het parcours plots veel langer dan voorzien. Elke ronde moesten de deelnemers zo iets meer dan 3 kilometer langer lopen. De organisatie gaf zijn fout pas maandag toe, en beloofde dat het in de toekomst niet meer zal voorvallen. De deelnemers krijgen wel een extra T-shirt van de organisatie als vergoeding.

De overwinning op de halve marathon ging naar David Mutai. De Keniaan won in een officiële tijd van 1u35:11. Er kwamen iets meer dan 5.000 atleten over de finish. De uitslag van de halve marathon kan u hier bekijken.