dclaOp zondag 26 oktober wordt het veldloopseizoen 2014-2015 traditioneel van start geschoten met de CrossCup Relays aan de Gentse Blaarmeersen. Wie ter plaatse of vóór het scherm van Sporza zoekt naar de atleten van Daring Club Leuven Atletiek, zal wel goed moeten uitkijken, want die lopers zullen voor het eerst sedert een kwarteeuw in een nieuwe clubuitrusting aantreden. Daarop prijkt vanaf nu het logo van kersvers sponsor Bakala Academy.

Bij de vrouwen ondergaat het team van DCLA een ferme verjonging. Het zal bestaan uit Eline Deboth, Elke Steffens en eerstejaarsseniore Charlotte Sijmens. Dit beloftevol drietal zal proberen het podium te halen.

Ook de mannen, die vorige zaterdag sterk presteerden in de Brusselse Ekiden, mikken op de top drie. In dat team lopen Dries Basemans, zijn oudere broer Michel en kersvers DCLA-lid Lukas Van  Assche.

Bakala Academy

DCLA sloot deze zomer met Bakala Academy een strategisch lange termijn samenwerkingsakkoord. Bakala Academy heeft als doel sportprestaties te maximaliseren via up-to-date onderzoek, testing en training van het atletisch vermogen. Met dit akkoord wil DCLA gaan samenwerken met de  Bakala Academy om atleten toegang te geven tot wetenschappelijke begeleiding bij het beoefenen van hun sport. Samen met Bakala Academy zal DCLA verschillende mogelijke begeleidingsprogramma’s/testprotocols uitwerken zowel voor topatleten als voor de meer recreatieve wedstrijdatleet.

Bakala Academy gaat met deze samenwerking resoluut verder met de dienstverbreding van hun expertisecentrum van het wielrennen naar atletiek en andere sporten. Afgelopen zomer werd reeds uitgebreid gebruik gemaakt van het ‘Altitude Center’ door een aantal wereldtoppers in de atletiekwereld.