Koen Naert was er niet bij op Crosscup in Brussel. De Erembodegemnaar moest verstek geven met luchtwegklachten. “Ik hoest nog, maar het gaat de goede kant uit”, laat hij verstaan in het Nieuwsblad. Naert, die begin december nog 28e werd op het EK veldlopen, stelt met het BK cross en het WK halve marathon zijn eerste doelen voor 2016.

Hoewel Naert moest forfait geven voor Brussel, plant de verpleegkundige wel de rest van de Crosscup af te werken, te beginnen met de manche in Hannuit.  “Met dien verstande dat als ik ook maar iets voel, ik thuisblijf”, stelt hij duidelijk in Het Nieuwsblad. “In het Olympisch jaar neem ik geen enkel risico.”

“Toch blijft veldlopen belangrijk voor mij: de beste basis voor het zomerseizoen”, verklaart hij verder. “Ik piek niet echt naar het BK, maar ik zal er wel dicht aanleunen bij mijn beste vorm. Twee weken later sta ik aan de start van het WK halve marathon in Cardiff.”

RESC-atleet Naert plaatste zich op de marathons van Hamburg en Berlijn voor de Olympische Spelen van komende zomer. Met 2u10’31 stelde hij zelfs een vierde nationale tijd ooit op die 42km.

Lees ook meer op Het Nieuwsblad.