Op de halve marathon in Lille liep Bashir Abdi vandaag naar een nieuw persoonlijk record. Met zijn negende plaats in 1u01:50 deed hij zestien seconden beter dan zijn vorige beste. “Ik houd er wel een dubbel gevoel aan over, want in het begin ging het veel te hard”, besluit de atleet van RCG.

Langeafstandsloper Bashir Abdi ging in Lille op zoek naar een snelle 1u01:00 op de halve marathon. Een doel dat hij na zijn WK in Londen had gesteld. Erg rustig ging het er de voorbije maand dus niet aan toe voor de goedlachse Gentenaar.

Bashir Abdi – Foto: Filip Bossuyt

“Het was een vreemde wedstrijd”, begint Abdi zijn verhaal. “Aan de 10km kwamen we door in 28’25”, veel te snel dus. Toen besloot ik om de kopgroep te laten gaan. Een pak eenzame kilometers volgden, waarin ik geen info had hoe ver het nog was tot de finish. Ik kon wel nog twee Kenianen inhalen en zo op een negende plaats eindigen. Aan mijn chrono van 1u01:50 houd ik dus een dubbel gevoel over, ondanks dat ik mijzelf zestien seconden verbeter.”

“Grootste uitdaging: gezond blijven”

Het seizoen zit er nu op voor Bashir Abdi. De komende weken zal hij het dus iets rustiger aan doen. “Al ga ik mijn conditie toch wat onderhouden. Ik heb de komende periode geen verplichtingen, maar zal wel nog gaan fietsen, zwemmen, lopen en aquajoggen. Dit allemaal in functie van mijn grootste uitdaging, namelijk gezond blijven.”

“Deze winter zal je mij zeker op de crossen zien. Ik had ook graag een hoofddoel gemaakt van het EK cross maar aangezien die dit jaar in het koude Slowakije plaatsvindt zal ik er toch nog eens over moeten nadenken. Die lage temperaturen liggen mij namelijk iets minder. Het klassement van de Crosscup wordt ook geen doel voor mij. De winter staat vooral in het teken van basis opbouwen.”