Oscar Pistorius is deze voormiddag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij kreeg ook drie jaar met uitstel voor de aanklacht over het bezit van een vuurwapen.

Rechter Thokozile Masipa was meteen duidelijk in haar vonnis. “Geen celstraf zou een verkeerd signaal geven aan de maatschappij”, zei ze. “Een te lange straf zou daarentegen een element van genade missen.” Hoewel het Openbaar Ministerie dus een celstraf van minstens tien jaar eiste, herleidde Masipa die straf tot 5 jaar, waarvan Pistorius minstens een derde effectief moet uitzitten.

De verdediging poogde nog strafvermindering te krijgen omdat de gevangenissen niet zouden aangepast zijn aan de noden van een paralympisch atleet. “De beschuldigde zal in de gevangenis niets te lijden hebben omwille van zijn handicap”, zei Masipa echter. Toch toonde de rechter ook begrip voor enkele verzachtende omstandigheden. Ze erkende dat Pistorius berouwvol was en dat hij een blanco strafblad had.

In gerechtelijke kringen werd de opsluiting van vijf jaar meteen als mild onthaald. De familie van het slachtoffer, Reeva Steenkamp, waren echter tevreden dat “gerechtigheid geschiedde”.

1 REACTIE

  1. Er worden alle dagen tientallen mensen afgeslacht in zuid-afrika en de nieuwmaker-aflezer van dienst op de brt sprak over het proces van de eeuw, je moet niet vragen hoe politiek verblind die man moet zijn, hohoho de rechter was een zwartje en de rest was blank, hij kreeg bijna een orgasme van zijn racisme, ik wil zelfs niet vermoeden dat hij ons politiek correct wil/moet manipuleren…..natuurlijk heeft hij ook nooit gehoord van de plaasmoorden die zelfs niet in de misdaadstatistieken opgenomen (mogen) worden maar geregistreerd worden als ongevallen….

Reacties zijn gesloten.