Komend weekend staat in Kortrijk Xpo de tweede editie van WILL Sports gepland. Net zoals vorig jaar is de organisatie erin geslaagd om klinkende namen te strikken voor hun sportfestival. Wout Van Aert, Stoffel Vandoorne, Bart Swings en Frederik Van Lierde zijn maar enkele grote namen die zaterdag of zondag hun zegje komen doen. Uit de atletiekwereld maken Cynthia Bolingo, Carole Bam, Louise Carton, Hans Van Alphen en Karel Sabbe hun opwachting. Stephanie Scheirlynck, Jan Olbrecht en Johan Bellemans zijn eveneens bekende namen voor atleten. Tickets voor WILL Sports zijn nog steeds verkrijgbaar.

WILL Sports is een unieke combinatie van meer dan 50 key-notes, clinics en doe-sessies gericht op de begeleiding van de actieve sporter om zijn of haar prestaties te verbeteren in de breedste zin van het woord. Na een succesvolle lancering in 2018 presenteert de tweede editie van WILL Sports een nog breder pallet aan sporten, sporters, coaches en professionals.

Indrukwekkende mix van atleten, coaches & sportprofessionals

Louise Carton op het EK in Berlijn van vorig jaar – Foto: Jeroen De Meyer

Topatleten en sportprofessionals uit verschillende disciplines zorgen op WILL Sports volop voor het ‘live on stage’ brengen van hun verhaal: welke trainingsschema’s volgen zij, hoe gaan zij om met tegenslagen of hoe laten zij zich concreet begeleiden? Maar ook professionele coaches, artsen of begeleiders delen hun inzichten met het publiek rond vier thema’s: prestaties neerzetten, voeding en gezondheid, mentale weerbaarheid en blessurepreventie.

Hans Van Alphen – Foto: Jeroen De Meyer

De grote namen uit de Belgische atletiekwereld zijn onder meer vice-Europees kampioen in zaal Cynthia Bolingo in het gezelschap van haar trainster Carole Bam, die ook de Belgian Cheetahs begeleidt. Ook Louise Carton is van de partij. Carton zal onder meer praten over haar eetstoornis en de lichamelijke gevolgen ervan. Voormalig meerkamper Hans Van Alphen blijft actief in de sportwereld en zal in Kortrijk zijn bedrijf BeweegMeer in de kijker zetten. Stephanie Scheirlynck is dan weer dé referentie in ons land wanneer het over sportvoeding gaat. Scheirlynk begeleidt onder meer Nafi Thiam en Greg Van Avermaet.

Just do it

Naast de vele interessante inzichten die de aanwezige professionals zullen bieden, maakt WILL Sports ook ruimte voor dynamische doe- & praktijksessies in de do-booths en testzones. Innoverende trainingsessies of nieuw ontwikkelde sportproducten zullen er ter plaatse kunnen uitgetest worden. Diverse topatleten bieden er een uniek inzicht in hun discipline en geven tips & tricks. Zo kan je onder andere een introductie tot professioneel boksen krijgen van Delfine Persoon, een basketbalmatch spelen tegen Ann Wauters en een initiatie hockey volgen bij Red Lion Arthur Van Doren. Voor ieder wat wils dus.

Complete Line-Up

De complete line-up van het WILL Sports festival bestaat uit: Ann Wauters, Annick Cuvelier, Arthur Van Doren, Bart Swings, Brecht Van Kerckhove, Cynthia Bolingo, Delfine Persoon, Emma Plasschaert, Femke Reynaert, Frederik Van Lierde, Goedele Leyssen,  Gwenda Stevens, Hans Van Alphen, Inigo Mujika, Jan Boone, Jan Olbrechts, Joel Filliol, Johan Bellemans, Johan Van Herck, Karel Sabbe, Kristof Allegaert, Kristof Sas, Louise Carton, Luca Brecel, Martijn Debbaut, Matthias Casse, Olivier Verhaege, Ruud Van Thienen, Sebastian Weber, Senne Bonnaerens, Stefan Everts, Stephanie Scheirlynck, Steven Devos, Stoffel Van Doorne, Tim Brys, Wout Van Aert en Yuhan Tan.

WILL Sports wil duidelijk inspireren, motiveren en informeren om de actieve sporter zijn of haar prestatie te laten verbeteren en verzamelt hiervoor een heuse topcast!

Data & Tickets

WILL Sports vindt plaats op 19 & 20 oktober in Kortrijk Xpo, en dit telkens van 9u tot 18u. Een ticket in voorverkoop kost 20 € per dag, en 30 € voor het hele weekend. Tot 18 jaar betaal je online slechts 10 € per dag en 20 € voor een weekendticket. Onder de 12 jaar kom je er gratis in. Voor alle info kan u hier terecht.