Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Yannick Michiels (VMOL) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De (wereld)topper in het oriëntatielopen die afgelopen zomer een snelle 8’06 liep tijdens de Gouden 3000m in Rieme kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Yannick Michiels
Yannick Michiels

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
*  Enkele weken geleden sukkelde ik met lage bloedwaardes, maar ondertussen is dit (bijna) van de baan. Omdat het (internationale) oriëntatieseizoen nog maar net ten einde is en ik momenteel op trainingskamp in Schotland verblijf, kan ik niet spreken van een optimale voorbereiding naar het winterseizoen toe. Mijn seizoen is immers lang genoeg geweest. Met een 7e plaats op het WK (Italië) en zowel een 3e (Finland) als 6e (Zwitserland) plaats in World-Cup-wedstrijden, ben ik meer dan tevreden met het afgelopen jaar. Daarnaast liep ik één PR op de piste (3000m – 8’06.69), zonder echt specifiek hier naartoe te werken. In 2015 zal ik hier wel meer op focussen (5000m) en zal ik dan ook meer op de piste te vinden zijn. Mijn winterprogramma zal dit jaar dan ook beperkter zijn!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik start met de CC Relays in Gent, gevolgd door de thuisorganisatie in Mol. Ook Brussel zal op het programma staan, maar op beide wedstrijden kies ik voor de korte cross. Tussenin loop ik enkele wegwedstrijden in het buitenland. Na nieuwjaar zal enkel het BK Veldlopen op het programma staan waar ik zal optreden in de lange cross. Afhankelijk van de korte crossen in Mol en Brussel kan het zijn dat ik nog loop in Hannuit. De hele maand februari bevind ik mij in Portugal en Spanje waar ik het volgende oriëntatieseizoen zal voorbereiden, zowel met het nationale team als met mijn Scandinavische club.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* De kortere afstanden liggen mij wel, dus ik ben benieuwd wat mogelijk is in de korte crossen van de Cross Cup. Bedoeling is om er toch mee te strijden in de top 5. Voor het BK (lange) cross is het nog wat afwachten, maar ook hier hoop ik vooraan te eindigen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Zoals ik al kon lezen, kiezen veel toppers uit de korte cross dit seizoen voor de lange cross. Het zal dus afwachten zijn wie er hier de juiste tegenstanders zullen zijn. Het niveau op een Cross Cup is steeds zeer hoog, dus ik verwacht wel mooie strijden om de winst.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Thomas De Bock heeft afgelopen zomer meermaals laten zien dat hij een grote stap voorwaarts heeft gezet. Van hem verwacht ik dan ook mooie dingen in het komende winterseizoen!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Veerle Dejaeghere (AVR  – 24m): elk jaar top en ook dit jaar verwacht ik ze vooraan in de Cross Cup wedstrijden
* Koen Naert (EA – 22m): vaste waarde in de Cross Cup en ook steeds sterk op het EK
* Sofie Van Accom (ACHL – 17m): zeer sterk zomerseizoen gelopen, dus van haar verwacht ik wel wat deze winter
* Thomas De Bock (OEH – 10m): mooie resultaten op de piste, hopelijk kan hij dit doortrekken in het veld
* Lukas Van Assche (DCLA – 10m): sterk in de korte cross, maar kan ook zijn mannetje staan op (snelle) lange crossen
* Floor Michielsen (ACHL – 7m): bij de scholieren al veruit de beste en zal het als eerstejaars juniore zeker niet slecht doen

* Esther Schouten (VMOL – 5m): hopelijk kan zij een goede winter draaien
* Arne Agten (VMOL – 2m): maakt de stap naar de senioren dus zal voor hem een aanpassingsjaar worden
* Goele Truyers (VMOL – 2m): liep al haar PR’s afgelopen zomer, voornamelijk sterk in de korte cross
* Ruben Geys (ROBA – 2m): trainingspartner en sterk triatleet
* Patrick Van Daele (ROBA – 1m): clubgenoot en ervaren topmaster
> Totale waarde “The O- Team” van Yannick: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik heb gekozen voor vaste waardes, aangevuld met atleten die me positief verrast hebben afgelopen zomer. Hiernaast heb ik zowel bij de mannen als de vrouwen, twee atleten gekozen uit mijn trainingsgroep. Natuurlijk hoop ik dat al deze atleten vooraan te vinden zijn in dit winterseizoen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels