Vandaag vond bij een prachtig weertje de tweede editie van de Brugge Urban Trail plaats. Verdeeld over vier waves gingen tussen 9u30 en 10u30 de 5.000 lopers – het maximaal toegelaten aantal – van start voor een tocht van 10 km door het historische stadscentrum van Brugge.

De start van het vernieuwde parcours lag bij de site Oud Sint-Jan, waarna passages volgden door onder andere het Godshuis De Meulenaere, het Stadhuis, het Adornesdomein, het Grootseminarie, het Hof De Jonghe, het Howest, de tuin van het Karmelietenklooster, het Pesthuis, het Hof Lanchals en brouwerij Halve Maan. Terug aangekomen op Oud Sint-Jan kon iedereen genieten van een ontbijt en bij zomerse temperaturen nakaarten over de unieke looptocht door de Brugse binnenstad.
De Brugge Urban Trail biedt heeft ook oog voor het humanitaire aspect. Bij inschrijving konden alle deelnemers vrijblijvend een gift doen ten voordele van een project dat strijdt tegen kinderhuwelijken in Niger. Brugs schepen van Sport Annick Lambrecht en burgemeester Renaat Landuyt mochten bij de start in naam van alle deelnemers een cheque van 10.485 euro overhandigen aan Plan België.