Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Mathijs Casteele (KKS) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 5 van de CrossCup-eindstand 2013-14 (Lange Cross Mannen), kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
Mijn voorbereiding verliep niet zoals gepland. Ik heb na het BK Veldlopen van vorig jaar een blessure opgelopen, daardoor enkele maanden verplicht aan de kant gestaan en dus het zomerseizoen gemist. Ik wou van dit zomerseizoen echt een knal seizoen maken maar het mocht niet zijn…
Ik hoop dus gewoon een goeie basis te hebben tegen de start van het seizoen en misschien probeer ik even te pieken naar bepaalde wedstrijden want het volledige seizoen top zijn zal er voor mij waarschijnlijk niet inzitten dit jaar.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik heb in Beernem een 10km gelopen om wat ritme op te doen. Ook lopen we dit jaar met enkele KKS’ers de Ekiden mee. Dit zullen mijn voorbereidende wedstrijden zijn op het veldloopseizoen waar ik de CrossCup zal meedraaien zoals vorig jaar  (lange cross).

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik tast net zoals vorig jaar in het duister… (vorig jaar omdat ik overstapte van korte naar lange cross, met een verrassend goed resultaat). Nu kom ik terug uit blessure en heb het gevoel dat dit probleem nog niet 100 procent achter de rug is. Ik zal dus zeer behouden starten met de wedstrijden en VIAD-trainingen om geen stappen over te slaan.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
Ik verwacht dat Mats Lunders, die vorig jaar wat pech had, dit jaar dubbel zo hard terug zal slaan. Ik hoop voor hem dat het zijn seizoen kan worden. Al hoop ik voor mezelf dat ik toch mee kan…

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Isaac Kimeli zal volgens mij potten breken maar ik weet niet of ik hem de revelatie van deze winter zie worden (want hij was vorige winter ook al zeer sterk). Ik kies daardoor voor Mats Lunders, de wedstrijden die hij tot nu toe liep waren boven mijn hoogstaande verwachtingen. Dus volgens mij kan hij dit jaar vaak op het podium raken.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Koen Naert (EA – 22m) als kopman bij de mannen;
* Mathijs Casteele (KKS – 13m) omdat ik een goeie prijs-kwaliteitsverhouding heb;
* Steven De Loose (AVLO – 9m) liep een zeer sterk zomerseizoen en ik hoop dat hij dit in de winter kan doortrekken;
* Regis Thonon (WACO – 8m) is in enkele jaren van bokser getransformeerd tot super afstandloper. Een echte doorzetter die zeker subtop loopt elke CrossCup-manche;
* Tom Casteele (KKS – 3m) omdat hij telkens met ons (mij & Steven, nvdr) meegaat naar de wedstrijden en hopelijk dit seizoen eens punten sprokkelt voor mij;
* Almensh Belete (VAC – 25m) is de enige die volgens mij kans heeft om alle wedstrijden te winnen en EK selectie af te dwinngen. Jammer genoeg zal het voor de eerste plaats niet echt spannend worden vrees ik;

* Charlotte Dewilde (KKS – 7m) die zeker enkele wedstrijden mee zal dingen naar de overwinning, vooral op provinciaal niveau. Toch verwacht dat Charlotte zich ook op enkele CrossCups in de punten loopt;
* Anne Rahme (DCLA – 6m) was voor mij tot vorig jaar een redelijk onbekende atlete, maar scoorde wel wat belangrijke punten;
* Jolien Boonen (ACHL – 5m): deze naam heb ik al veel horen vallen en ik denk dat zij een goeie aanvulling is voor mijn vrouwenteam;
* Sylvie Ameloot (LAT – 2m) is nu master – denk ik – maar zeker nog niet afgeschreven. In mijn ogen ben je pas echt master aan 40 (zoals vroeger). Dus tot die leeftijd kan je zeker nog mee met de seniores;
> Totale waarde van Mathijs zijn “Klavertje 10”: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik hoop dit jaar eens geluk te hebben! Ik heb elk jaar wel talentjes staan, hopelijk staan ze eens niet alleen in mijn lijst maar ook aan de start…

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels